сряда, 23 февруари 2011 г.

Легенда за човешките сълзи!!!!!!!!!!!!!!


Според една легенда, за първи път човешките сълзи са се появили в света след изпъждането на Адам и Ева от Рая.
До тогава Адам не е знаел какво нещо са сълзите...
Първата жена, която е проронила сълзи, била Ева.
Много красива била Ева!
...След излизането си от Рая, тя осъзнала голямата грешка, която направила и дълбоко се разкаяла. Тогава Господ ѝ дал една книга и казал:
"Първата заповед, която ви дадох, беше да не ядете от забраненото дърво- дървото за познаване доброто и злото, но вие ядохте, престъпихте моята заповед. Сега ви давам тази книга, да четете от нея и да се учите. Щом престанете да четете, веднага ще затворите книгата и внимателно ще я приберете. Ако я оставите отворена, ще ви се случи по- голямо нещастие от това, което сега ви сполетя. Нали искахте да придобиете знание? Ето ви сега тази свещена книга. Четете и я изучавайте!"- рекъл Господ.
Като взели книгата от Бога и Адам и Ева останали с мисълта, че носят една книга от Рая, от която зависи тяхното спасение.
Един ден Ева чела от тази книга, но се разсеяла с нещо и... я забравила отворена. През това време дяволът се промъкнал, поставил един черен лист върху отворената книга и си отишъл незабелязано. Когато Ева се върнала и отишла да вземе книгата за да почете от нея, тя останала неприятно изненадана, като я отворила и видяла, че не може да чете: някакъв черен лист покривал листата, вследствие на което не могла да чете. Тогава тя си казала:
"И този път не изпълнихме Божията заповед!"- осъзнала съкрушена Ева.
Тя съзнала грешката си, разкаяла се и започнала да плаче и да се моли. Дълго време плакала и се молила, докато най- после видяла, че черният лист се е стопил: книгата се открила и тя безпроблемно започнала да чете.
Така се явили първите сълзи на света.
Какъв е извода?
Никога не оставяйте вашата Свещена книга на живота отворена! Щом я оставите отворена, дяволът ще се промъкне тайно, ще сложи върху нея един черен лист и ще си замине. Щом прочетете нещо от тази книга, веднага я затворете. Като ви потрябва, пак я отворете. Освен вие, никой друг не трябва да има достъп до нея. Тази Свещена книга всеки сам трябва да отваря и затваря...
Не позволявайте на злонамерени, любопитно и нахални хора да се бъркат във вашата лична Свещена книга.
От това зависи вашето лично щастие!

Няма коментари:

Публикуване на коментар